160710 – Anders. Igår var det dax för en whiskyprovning igen. Denna gång var det ett antal utgåvor från Box tillsammans med en privatbuteljering därifrån som provades. The early days collection med The Pioneer, The Challenger, The Explorer och The Messenger samt Second Step 01. Förutom dessa privatbuteljeringen “Aqua Vitae Necesse Est” orökigt sprit som först legat på ett bourboun barrel fat i två år och därefter på ett sherry ankare i c:a 2,5 år, fatstyrka 58,4%. Även om man tyckte sig ta igen whiskyn såsom kommande från Boxfamiljen så var det klara skillnader mellan buteljeringarna. Vi var snabbt överens om att i vårt tycke fanns det ett B-lag bestående av Pioneer, Challenger, Explorer och ett A-lag bestående av de övriga sorterna som smakade klart bättre.

I slutänden korades med minsta möjliga marginal privatbuteljerade sherryfatslagringen till provningens vinnare, tätt följd av second step 01 och The messenger.