161119 – Susanne. Nolia Beer – en succé!

Fredag-lördag den 7-8 oktober deltog vi på Nolia Beer-mässan i Umeå. En helt fantastisk upplevelse för Tjaerdalen Beer & Whisky. Vi hade med oss 9 öl från “våra” två små mikrobryggerier i Skottland – Kelburn och Loch Lomond.

Vi tyckte det var kul att känna av hur “våra” Skotska öl stod sig i konkurrensen med ölen från de svenska mikrobryggarna. Bra – kunde vi konstatera då vi vann pris i två av de tre klasserna vi ställde upp i :-).
Silkie Stout vann pris som bästa porter/stout och Ca’ Canny som bästa ale. Framförallt segern i aleklassen är vi riktigt stolta över då det var extra hård konkurrens i den klassen med många deltagande ale.

Köerna ringlade sig från två håll vid vår monter, framförallt under lördagen var det hårt tryck – vilket såklart var riktigt kul och samtidigt lite jobbigt också . Tre gånger under helgen fick vi åka hem till lagret och hämta mer öl:-).

Vi har också ett samarbete med Belgoklubben och representerade dem på mässan. Den montern skötte Felix och Nanna med den äran. Även här blev en av ölen prisad – Sans Pardon – som mässans bästa importöl.

Vi höll även föreläsningar/provningar under helgen på tema Skotsk öl. Dessa var välbesökta, vilket ju var superkul för oss.

På lördagskvällen efter ihopplockandet av montern kunde vi konstatera att stå på mässa är kul, jättekul till och med, men också hårt jobb. Men alla trevliga samtal och frågor, skratt och positiv feedback gör detta till det bästa (extra)jobb som finns. Värk i fötter och rygg blir som bortblåst när man får berätta om öl:en och företaget.

Man kan nu hitta vår vinnande ale på Rådhuskällaren – REX, om den inte hunnit tagit slut 😉

Det här med mässor har gett oss mersmak, nästa mässa för oss blir Borlänge öl och whiskymässa 11-12:e November. Det ser vi fram emot!