170310 – Anders. Gin, Gin & Tonic – vi har expanderat vår verksamhet runt destillerade drycker till att också innefatta gin. Vi fick erbjudande och funderade väl näst intill ett år innan vi slutligen fattade beslut att Gin är för intressant för att avstå. Det är något av en ginboom på gång och trendighet och intresse på klar uppgång.

Så efter att ha förkovrat oss i ginvärlden under en tid är vi nu igång.

Vi har numera fått hem en pall med “vår” importerade Skotska premiumgin – Makar –

och vi har hållit ett par ginprovningar den senaste tiden. Och vi kan konstatera Gin är kul & populärt.

Intresset för att ställa standard gin mot premium gin, standard tonic mot premium tonic och kombinera med olika tillbehör har varit stort och det har varit intressant att höra få uppleva flertalet “ögonöppnare “hade ingen aning om…”, “godast rent”, “hur stor roll och skillnad valet av tonic gör”, “att tillbehör man väljer spelar så stor roll”, “så många andra tillbehör var godare än den obligatoriska citronskivan”…

Vi har utmanat “vår” Makar gin mot dom hyfsat lokala för våra breddgrader- Hernö och Kyrö Naupe gin från Österbottten. Fantastiskt kul att det produceras kvalitets gin så nära inpå oss.

Med blodad tand kan vi konstatera att det blir fortsatt satsning på Gin i framtiden.