170331 Susanne – Beerdinner i Sumpan

Det är något speciellt med att sitta på en restaurang man
aldrig besökt, tillsammans med en massa människor man aldrig träffat och ändå
känna sig som hemma.

Den känslan hade vi när vi var på Beer Dinner på Selmas Krog
i Sundbyberg Söndag den 12:e mars. Vi och ett drygt 30-tal andra trevliga ölintresserade typer var
där för att lyssna till Adrian Walker från ett av USA´s största craftbeer bryggerier
– Firestone Walker.

Adrian är bror till grundaren och var mycket underhållande.
Han förklarade deras motto ”Beer before Glory” –
att aldrig vara nöjd utan alltid sträva efter att göra ännu bättre öl.

Vi inleder med en stor stark – för kvällen bestående av Pivo
– medan alla kommer till rätta runt borden. Framför oss har vi 5 tomma
provningsglas. Dom var inte tomma så länge. Till förrätten, som bestod av
kallrökt laxröra i avokado, hälldes följande öl upp i glas 1 DBA en Double
Barrel Ale.

Den ölen är en öl som passar till det mesta. Har dom denna på någon
pub ni besöker – så prova den!

Till Biff Rydberg fick vi glas 2 uppfyllat med Easy Jack – en
session IPA med mycket smak.
Inför varje nytt öl hoppade Adrian upp och berättade både hur ölen kommit till,
hur de tänker kring craftbeer. Det han skickade med var – förstå kemin.

Vi avslutar med en osttallrik med tillbehör. Till detta
serverades dryck i de tre sista glasen.


Wookey Jack – en west cost IPA, Union Jack – en black rye IPA och sist men inte
minst, 2016 års unika batch av Velvet Merkin
Oatmeal stout – den går inte att få tag i på systembolaget en annorlunda öl, men
ack så god! Men som av en händelse släpptes det några Velvet Merkin på
websläpp några dagar senare. Jag klickade blixtsnabbt på boka knappen och jag
är nu en lycklig ägare av en snordyr men tokgod öl J

Det var en mycket trevlig kväll, fylld med skratt och goda
öl. Vi kommer absolut att besöka Selmas Krog igen och absolut dricka mer öl från
Firestone Walker.

// Susanne